Avid Academy организира първото издание на Django Girls в България

Avid Academy организира първия Django Girls уъркшоп в България. Безплатното еднодневно събитие има за цел да насърчи повече жени да започнат да се занимават с програмиране и да превърнат програмирането в своя професия. Уъркшопът ще се проведе на 12 ноември 2016 от 10:00 в залата на Questers в София, ул. Хенрик Ибсен 17.

За да получат персонално внимание, всеки три участнички ще имат отделен ментор. В рамките на уъркшопа, дамите ще създадат първото си уеб-приложение, като използват Python, Django, HTML and CSS. Има 30 места, а желаещите все още могат да се запишат на адрес https://djangogirls.org/sofia/

Андрей Дан, програмист и част от екипа на Avid Academy, споделя “Програмирането е моята страст и бих се радвал ако има по-добро равновесие между половете в нашата професия. Ето защо искаме да отворим широко вратата към програмирането за участничките в нашето събитие и да дадем старт на нови кариери в тази област. По време на нашия уъркшоп ще отделим персонално внимание на всяка от тях и ще я преведем през стъпките до първото й уеб-приложение.”

Django Girls е неправителствена организация, която подпомага съмишленици по целия свят в организирането на безплатни еднодневни уъркшопи по програмиране за жени. От 2014 г., с помощта на 519 доброволци, Django Girls организира 256 събития в 183 града в 65 страни, посетени от общо 6627 жени.